IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дънките на 2023 – какви модели да носите

4 януари 2023 12 30

Кажете официално сбогом на впитите дънки

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Казват, че модните тенденции са циклични, но ако има един моден артикул с най-хаотичния цикъл, който някога сме виждали, това трябва да е денимът. За нещо, което никога не излиза от мода, хората определено обичат да решават кое ще диктува тенденциите и кое ще изпадне от тях въз основа на многото подкатегории.

Като една от малкото дрехи, които все още изискват пробване преди закупуването им, избирането на подходящи дънки понякога може да се превърне в досадна задача. Има толкова много фактори, за които да помислите – от височината на талията до широчината на крачолите и цвета. Да, точно така, синьото не е единственият нюанс, в който може да носите дънки.

За да ви помогнем в решаването на трудната формула за деним модата, сме събрали няколко модела за 2023 година, които определено ще бъдат на преден план в обличането. Първото, което ще ви кажем е, че и през тези 12 месеца няма да видим завръщането на впитите модели. Ако все пак си ги обичате, може да ги носите, но все по-рядко ще ги намирате в магазините, така че може би е време да се насочите към нещо по-достъпно.

Дънките на 2023 – какви модели да носите

1. Двуцветни

Ако се чудите точно какъв цвят дънки да изберете, не се тормозете. Вземете си двуцветен модел, който ще задоволи нуждите ви и ще обърка хората около вас. Според модните експерти, тези дънки, наричани още блокиране на цветовете, са една от по-приключенските и интересни идеи, които се очаква да наберат популярност през 2023 година. Бонусът тук отива при по-ниските момичета, тъй като двуцветието действа като контур за краката и може да ги направи да изглеждат по-дълги, отколкото са.

2. Широки модели

90-те години на миналия век доминираха през 2022 и се очаква да продължат царуването си и през 2023 година. Сега обаче версията има повече или по-малко свободна кройка, а талията, за съжаление, става все по-ниска. Тя отново си проправя път в светлината на прожекторите, колкото и недолюбвана да е в модните среди.

И идвайки от все по-популярните mom jeans – леко заострени и по-стегнати в горната част – които бяха на мода през 2022 година, сега се предвижда огромна любов към dad jeans, характеризиращи се със свободни и прави крачоли. Ключът към доброто представяне в тази тенденция са пропорциите – ако долната ви част е по-свободна, изберете по-прилепнала блуза, и обратното.

3. Пачуърк

Докато пачуъркът през 90-те години означаваше просто лога и квадрати, то през 2023 година е малко по-различен. От контрастни участъци до смесване на деним и кожа, тези лепенки са нещата, които ще привлекат общественото внимание към дънките ви. Ключът тук е да позволите на панталоните ви да блестят – поддържайте визията с минимално количество аксесоари и неутрална блуза. Съвет – бялата риза никога няма да ви подведе.

4. Двоен деним

Да, точно така – през 2023 година се завръща т. нар. канадски смокинг. Смята се, че терминът е възникнал през 1951 година, след като на Бинг Кросби е отказан достъп до хотел във Ванкувър, защото е бил облечен с дънково горнище и дънково долнище.

За щастие, тази година няма да ви изгонят отнякъде, защото носите двоен деним. Даже напротив – може да ви поздравят и дори да бъдете в центъра на вниманието. Изберете желания нюанс деним и го приложете както към долнището, така и към горнището си. Комбинацията от панталон и яке е супер гъвкава и е добра стъпка за начало. Добавете ярък цвят аксесоари или обувки, за да балансирате цялостната палитра.

Топ тренд за зимата: Коженото яке, с което Кендъл Дженър ни вдъхнови

Мода и красота: Кой е цветът на 2023 година и как да го носите?

Зимна мода – с какво да съчетаем дънките и панталоните с широки крачоли?

5. Карго деним

Модните експерти прогнозират, че романтичното обличане ще царува през 2023 година, като редица поколения ще искат да включат в гардероба си сатенени рокли, топове и карго панталони. Независимо дали е класическото синьо или оцветено в ярък нюанс, модернизираната итерация може да се носи като дънки, яке, къси панталони или поли.

За още модни съвети и новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Гларус неземен ( преди 1 година )
К'ви са тия парцали,бе?Всеки носи това,което му е удобно и му харесва,тук показвате някакви чували и затворнически униформи.Не смешно,а простотия пълна!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Yoanna ( преди 1 година )
Това ли означава, че колкото е по грозно, толкова ще е по модерно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар